Over EDUvetlab


Cursussen

Altijd al meer willen weten over laboratoriumonderzoek? Over monsterafname, chemisch onderzoek en de beoordeling van uitstrijkjes? Over bloedgroepen, stollingsonderzoek of witte bloedcellen? Over wat er fout kan gaan en hoe je dit zelf kunt controleren? Dan is een cursus van EduVetlab geschikt voor jou. Meld je aan en leer alles over laboratoriumonderzoek in de praktijk.

 

EDUvetlab, een missie

Laboratoriumonderzoek is een serieuze zaak. De uitslagen spelen een belangrijke rol bij het handelen van de dierenarts. Zeg maar gerust een cruciale rol.  De dierenarts moet daarom volledig kunnen vertrouwen op die uitslagen. EduVetlab biedt jou als dierenartsassistent op een interactieve manier kennis aan, zodat je op een verantwoorde en betrouwbare wijze laboratoriumonderzoek kunt doen.

 

Wie zijn wij?

Cursusleider is Cris van der Meiden. Cris is dierenarts en hij houdt zich al vele jaren bezig met de laboratoriumdiagnostiek. Hij geeft regelmatig lezingen over allerlei onderwerpen uit dit vakgebied, schrijft artikelen en heeft enkele boeken geschreven voor dierenartsen. Binnenkort komt zijn nieuwe boek uit onder de titel ‘Laboratoriumonderzoek voor dierenartsassistenten’.

Ellis is paraveterinair en ondersteunt EDUvetlab zowel administratief als organisatorisch, ook op locatie. Ellis werkt bij Dierenkliniek Van der Meiden én bij de Eerste Veterinaire Bloedbank Nederland.

 

Voor wie zijn de cursussen bedoeld?

De cursussen zijn bedoeld voor dierenartsassistenten die in de praktijk laboratoriumonderzoek verrichten. In korte tijd verdiep je je, vanuit de theorie, in de praktijk. Voor een goede aansluiting op de cursusstof, verwachten we van je dat je gediplomeerd paraveterinair bent. Maar ook als je nog bezig bent met de opleiding ben je welkom!

 

Waar worden de cursussen gehouden?

Wij hebben diverse locatiemogelijkheden. EduVetlab komt namelijk naar jou toe! Zodra er 10 aanmeldingen in een regio zijn, plannen we een cursus, centraal in die regio. Het is ook mogelijk de cursus incompany, dat wil zeggen bij jou op de praktijk, te verzorgen. Neem gerust contact op om te overleggen over de mogelijkheden.

 

Wat kun je verwachten?

De cursussen wordt gegeven voor groepen van 10 tot 12 deelnemers. Met deze kleine groepen kunnen we snel de diepte in, zodat het rendement hoog is. De cursussen zijn gericht op de praktijk. Maar dat betekent niet dat de theorie niet aan bod komt. Integendeel. Steeds zal de theorie de basis vormen voor de praktische vaardigheden die je gaat leren. Rode draad in de cursussen zal zijn: ‘begrijp wat je doet’.
Van elke cursist verwachten we inzet en enthousiasme. Na afloop ontvang je een certificaat van deelname. De cursussen beginnen om 10.00 uur en eindigen om 16.00 uur. Tussen het ochtend- en middagdeel wordt een lunch verzorgd.

 

Belangstelling?

Laat het weten als je belangstelling hebt. Meld je vrijblijvend aan als belangstellende en als er voldoende aanmeldingen bij jou in de buurt zijn, dan regelen we een cursus. Aanmelden verplicht tot niets. Pas als de datum en locatie bekend zijn, schijf je je definitief in.